Inhalosedare

In societatea actuala, mersul la dentist starneste inca destule reactii de anxietate. Acestea sunt motivate de regula de frica fata de potentiala durere ce s-ar putea resimti in timpul tratamentelor. Chiar daca un cabinet precum Cheo Klinik dispune de cele mai noi tehnologii in materie de anestezie, este normal ca pentru multi oameni teama de dentist sa fie indeajuns de bine inradacinata incat sa le influenteze negativ calitatea experientei.

Din acest motiv, am investit intr-un aparat de inhalosedare de ultima generatie, care permite pacientilor de toate varstele sa se simta pe deplin relaxati in timpul tratamentelor dentare. Utilizand o combinatie de oxigen si protoxid de azot, aparatul emana un gaz netoxic si incolor, care e atent dozat pentru a mentine starea de confort pe toata durata interventiei.

Trebuie spus ca inhalosedarea nu creeaza stare de somnolenta, lasand nealterate constienta si reflexele pacientului. Ba mai mult, protoxidul de azot nu se metabolizeaza in ficat, ci e eliminat rapid pe cale pulmonara, fara a afecta in vreun mod negativ corpul uman. Gazul se administreaza prin masca nazala, iar dupa incheierea tratamentului, pacientul isi poate relua activitatile cotidiene, cu exceptia conducerii autovehiculelor care e interzisa timp de 24 de ore dupa inhalosedare.

Inhalosedarea este potrivita aproape tuturor pacientilor, cu exceptia:

  • copiilor cu varste mai mici de 3 ani
  • femeilor insarcinate in trimestrul I si III
  • pacientilor ce sufera de boli pulmonare cronice obstructive, bronsita cronica, emfizem, anemie megaloblastica, cord pulmonar, astm bronsic, astm cronic, obstructii ale cailor nazale, otite medii si/sau sinuzite (poate creste presiunea intrasinusala provocand disconfort sau durere)
  • pacientilor ce sufera de boli precum hepatita B sau C, tuberculoza, boli autoimune
  • pacienti ce au trecut recent prin operatii oftalmologice, ocluzii intestinale
  • pacientilor cu istoric ce implica abuzul de substante
  • pacientilor claustrofobi