Implantologie Dentara

Una din specialitatile clinicii noastre, implantologia orala reprezinta o ramura in continua dezvoltare a chirurgiei dentare, si vizeaza recreerea patrimoniului dentar natural fara a mai recurge la proteze. Tehnica de baza consta in inserarea unui dispozitiv din titan in arcada dentara, care va putea reda mai apoi 95% din calitatile si functiile unui dinte natural.

In implantologia dentara moderna nu exista riscul respingerii implantului datorat reactiei imunologice, iar implanturile dentare din titan mai au si beneficiul unei durate foarte mari de viata, adesea indeplinindu-si cu succes functiile si la 25-30 de ani de la implantare.

Procedura de implantare cuprinde, in general, urmatoarele doua etape distincte:

  1. Inserarea implantului dentar in os, urmand ca pacientul sa astepte pana cand acesta va fi osteointegrat.
  2. Descoperirea implantului si atasarea lucrarii protetice definitive (coroana, punte).

Implantologia dentara este si specialitatea de capatai a lui Ovidiu, medic fondator al Cheo Klinik, a carui formare include numeroase cursuri de profil din Germania.

Fara a intra in detalii cu termeni medicali, deoarece aceastea se discuta la consultatie intre medic si pacient, este bine de stiut ca inserarea unui implant dentar trebuie sa fie o operatie relativ usoara pentru pacient, care nu ar trebui sa depaseasca 30 de minute si nu ar trebui sa doara atata timp cat este executata corect. De cele mai multe ori, extractia unei masele mult mai greu de suportat decat inserarea unui implant.

La Cheo Klinik puteti beneficia tot ceea ce presupune implantologie dentara, de la simplul implant dentar pentru inlocuirea unui dinte si pana la reabilitarea orala integrala intr-o singura sedinta, care presupune inserarea implantelor si fixarea lucrarii protetice. Astfel, persoanele fara niciun dinte pot pleca cu dantura restaurata complet dupa o singura vizita; metoda cunoscuta sub numele de „dinti intr-o zi” 🙂.