Clinica stomatologica copii Cheo Kids

despre-noi Inca de la infiintare, ne-am dorit sa iesim din tiparul cabinetelor stomatologice clasice, al caror decor rece si impersonal maximizeaza anxietatea adesea resimtita de cei mici cand vine vorba de mersul la dentist. Din dorinta de a veni in intampinarea nevoilor specifice copiilor, in 2016 am pus bazele cabinetului stomatologic pentru copii – Cheo Kids, o veritabila lume a copiilor unde acestia se pot simti in largul lor inainte si dupa tratament.

Astfel, punem la dispozitia tuturor copiilor, indiferent de varsta, o sala de joaca unde ii asteapta jucarii, carti de colorat, desene animate si jocuri video potrivite varstei. Aceasta atmosfera continua apoi si in cadrul cabinetelor propriu-zise, doua dintre care sunt dedicate copiilor, cu piese de mobilier si scaune stomatologice colorate, special create pentru acestia.

Ceea ce diferentiaza insa clinica noastra de altele de profil este personalul. Dotat cu specialisti in pedodontie si oameni cu o dragoste reala pentru copii, departamentul Cheo Kids e destinatia ideala pentru copiii cu teama de dentisti, locul unde vor interactiona cu medici blanzi si rabdatori, a caror mana usoara se traduce prin tratamente rapide si lipsite de durere.

Iar pentru cei care inca manifesta sentimente de neliniste indeajuns de puternice pentru a interveni in procesul de tratament, punem la dispozitie optiunea inhalosedarii. O procedura extrem de des folosita in tari precum SUA sau Germania, inhalosedarea presupune conectarea pacientului la un dispozitiv ce elibereaza atat oxigen cat si protoxid de azot. Combinatia induce o stare de relaxare si usoara euforie care nu afecteaza starea de constienta a pacientului si nici nu prezinta vreun risc medical.

Asadar, daca vreti sa va educati copilul in spiritul unei igiene orale corespunzatoare, sau pur si simplu vreti sa-i aratati ca mersul la dentist nu trebuie sa fie desprins din filmele horror, va asteptam la Cheo Kids ca sa punem impreuna bazele unui zambet frumos pentru cei mici si cei mari deopotriva.

Sfaturi utile pentru parinti

Prin infintarea cabinetului stomatologic Cheo Kids, clinica noastra a cautat sa ofere tuturor copiilor o experienta cat mai placuta, lipsita de griji si dureri. Totusi, de-a lungul timpului am descoperit ca tratamentele noastre sunt cu atat mai eficace cu cat sunt dublate si de o educatie dentara sanatoasa primita acasa. In acest sens, recomandam oricarui parinte care vrea sa-si aduca copilul la noi sa aiba in vedere urmatoarele:

  1. In mod ideal, toti copiii ar trebui obisnuiti de mici cu mersul la dentist. Daca se amana efectuarea primei vizite pana in momentul in care apare cea dintai durere, perspectiva lor asupra tratamentului va fi deja impactata negativ. Mai bine incepeti vizitele la dentist cat mai devreme prin efectuarea unor controale regulate odata la 4-6 luni. Cu ocazia asta copilul va forma o legatura cu dentistul sau si nu se va mai teme atat de tare pe viitor.
  2. Inainte de prima vizita la dentist, puteti recrea acasa pasii prin care cel mic va trece odata cu intrarea sa in cabinet. Demonstrati prin joaca si amuzament, jucand roluri de dentist/pacient, importanta deschiderii largi a gurii, numarandu-va dintii unul altuia pentru a-l ajuta sa inteleaga ca mersul la dentist e un lucru cu totul si cu totul normal.
  3. Daca copilul este deja obisnuit cu ideea unui cabinet stomatologic si accepta tratamentul, riscul ca el sa aiba nevoie de inhalosedare este cu mult redus. In general, inhalosedarea este cea mai scumpa parte a tratamentului si complet nenecesara in conditiile folosirii anestezicelor performante din ziua de astazi.
  4. Asocierea dintre durere si mersul la dentist nu trebuie incurajata in nici un fel in cadrul familiei. Copiii sunt foarte receptivi la tot ce se intampla in jurul lor si e foarte posibil sa preia frica de dentist de la adultii din familie, daca acest lucru este mentionat si ei va aud. Totodata, asa cum nu spunem niciodata “Hai sa mergem in parc, nu o sa te doara!”, nu ar trebui sa spunem niciodata “Hai la dentist, ca nu o sa te doara!”. Simpla mentionare a unui termen care sperie poate genera emotii negative celor mici.
  5. Scopul mersului la dentist este acelasi cu mersul la oricare doctor: dorinta de a ne face bine. Din aceasta cauza copiii nu trebuie niciodata apelati cu formule de genul: “daca nu esti cuminte, te trimit la dentist!”, care starnesc in ei groaza fata de orice tratament dentar.
  6. Toti copiii respecta in mod natural autoritatea adultilor de langa ei. Totusi, cea afisata fata de proprii parinti primeaza intotdeauna. Din acest motiv, este foarte important ca in timpul tratamentului parintele sa nu intervina verbal decat in cazul solicitarii stomatologului. In caz contrar, medicul isi poate pierde autoritatea in fata copilului, iar indicatiile sale vor fi desconsiderate de catre acesta. De asemenea, dintre cei doi parinti, este indicata de regula prezenta celui mai autoritar, care poate cel mai bine infrina pornirile copilului in situatii de risc.
  7. O practica dentara buna incepe intotdeauna de acasa. De la spalari regulate si corect efectuate (puteti intreba dentistul despre cum se efectueaza un periaj corect) si pana la urmarirea indeaproape a oricarui tratament recomandat de medic, este foarte important ca toti copiii sa inteleaga importanta ingrijirii dintilor de la o varsta frageda.